poprawiamy jakość życia Zgodnie z prawem
Polska sprawdź legalność naszej apteki w rejestrze aptek
wartość koszyka: 0 pln ; ; dostawa od 6 pln, do darmowej brakuje 300 pln
FINALIZUJ ZAMÓWIENIE
  cena ilość wartość rabat
dostawa od 6 pln, do darmowej brakuje 300 pln
do zapłaty 0 pln
LEKI I SUPLEMENTYKOSMETYKI
zestawy sezonowe polecane

DIFLOS CHOCO 10 czekoladek

wzbogaca mikroflorę jelitową w żywe kultury bakterii

14,99 pln
do koszyka + -
14,99 pln
dostępność: dostępny, wysyłka w ciągu 24h
dostawa: od 6 pln, darmowa dostawa od 300 pln, dostawa zagraniczna zawsze 59 pln bez względu na ilość zamówionych produktów
KOSZT DOSTAWY - PŁATNOŚĆ - ZWROT
producent:
typ produktu:
dietetyczny środek spożywczy specjalnego przeznaczenia medycznego
forma produktu:
czekolada
dla kogo:
dorośli, seniorzy, dzieci 3-5 roku, dzieci pow. 5 roku, dzieci pow. 13 roku
Opis:
Diflos choco to unikatowy produkt w postaci czekoladek zawierających żywe kultury bakterii probiotycznych Bacillus coagulans GBI – 30 oraz inulinę – składnik pobudzający aktywność bakterii układu pokarmowego. Jest to najsmaczniejszy na rynku synbiotyk dla dzieci i dorosłych, który wspiera prawidłową pracę układu pokarmowego oraz odpornościowego.

Działanie i zastosowanie:
Diflos choco to najlepsza belgijska czekolada (55% kakao), która dostarcza organizmowi witaminy A,B, C, D, E oraz wapń, żelazo, magnez, potas i cynk. Dodatkowo zawiera również substancję odpowiadającą za produkcję w organizmie endorfin – „hormonu szczęścia”. Doskonały smak czekolady Diflos choco jest wynikiem zastosowania naturalnego cukru – maltitolu, który jest mniej kaloryczny niż biały cukier i minimalizuje ryzyko wystąpienia próchnicy. Diflos choco korzystnie wpływa na układ odpornościowy mobilizując komórki immunologiczne do efektywniejszej walki ze szkodliwymi bakteriami i wirusami. Pomoże to wzmocnić odporność i zapobiegać rozwojowi groźnych infekcji. Czekoladowy synbiotyk pozytywnie działa również na układ pokarmowy wspierając wzrost i rozmnażanie dobrych bakterii. Pozwala to na utrzymanie prawidłowej równowagi mikroflory w jelitach, co zmniejsza ryzyko pojawienia się biegunek, także tych związanych z przyjmowaniem antybiotyku. Codzienne stosowanie Diflos choco ograniczy występowanie bólów brzucha i wzdęć, także tych związanych z zespołem jelita drażliwego i posiadających nieznaną przyczynę. Usprawni także trawienie białek roślinnych i laktozy niwelując produkcję gazów. Synbiotyk to połączenie probiotyku, czyli żywych kultur bakterii mających dobroczynny wpływ na organizm oraz prebiotyku będącego składnikiem odżywiającym i aktywującym bakterie do ich prawidłowego działania. Probiotyk stanowią pożyteczne bakterie pomagające w utrzymywaniu równowagi mikrobiologicznej układu pokarmowego przez nie dopuszczanie do osiągnięcia przewagi bakteriom chorobotwórczym. Działają one również na układ odpornościowy wspierając jego właściwe funkcjonowanie. Prebiotyk natomiast to substancja nie trawiona przez układ pokarmowy, pobudzająca bakterie do wzrostu i namnażania, po dotarciu do miejsca działania. Bakterie Bacillus coagulans zostały odkryte w 1933 roku i początkowo posiadały nazwę Lactobacillus sporogenes. Wśród dostępnych szczepów probiotycznych Bacillus coagulans GBI – 30 jest wyjątkowym szczepem, ponieważ posiada zdolność do tworzenia ochronnych form - przetrwalników. Białkowa otoczka przetrwalnika zapobiega przed niekorzystnym wpływem środowiska, kwasu żołądkowego, żółci, a przede wszystkim antybiotyku. Pozwala to na spożywanie szczepu probiotycznego Bacillus coagulans GBI – 30 w trakcie przyjmowania antybiotyku. Przetrwalnik charakteryzuje się również uśpieniem, aktywowany jest dopiero po dotarciu do jelit, gdzie znajduje dostęp do pokarmu i wody, a także panuje odpowiednia temperatura. Skutkuje to jego pobudzeniem i przejściem do naturalnej formy, która intensywnie się namnaża, a następnie dobroczynnie wpływa na funkcjonowanie całego organizmu.
Zawarty w Diflos choco szczep bakterii probiotycznych Bacillus coagulans GBI-30 posiada status bezpieczeństwa GRAS (Generally Recognized As Safe) nadany przez Amerykański Departament Zdrowia. Został także wpisany na listę składników o „uznanym domniemanym bezpieczeństwie” tworzoną przez Europejski Urząd do spraw Bezpieczeństwa Żywności.

Skład:
Składniki: masa kakaowa (zawartość masy kakaowej 55%), maltitol, masło kakaowe, lecytyna sojowa, Bacillus coagulans GBI – 30 6086, inulina, wanilia.
Składniki- Zawartość w 1 czekoladce - Zawartość w 2 czekoladkach:
  • Bacillus coagulans GBI 30 6086 - 1x109 żywych kultur bakterii - 2x109 żywych kultur bakterii
Sposób użycia i dawkowanie:
Diflos choco może być stosowany przez dzieci od 3 roku życia i dorosłych, także kobiety w ciąży.
Zalecane dzienne spożycie:
  • dzieci do 3 do 12 r. ż. – 1 czekoladka dziennie
  • dzieci powyżej 12 r. ż. i dorośli – 1-2 czekoladki dziennie
Zawartość opakowania:
1 opakowanie zawiera 10 sztuk czekoladek.

Przechowywanie:
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci, w temperaturze pokojowej, chroniąc od światła i wilgoci.
średnia ocena: 4.93
Marta
Smakowity produkt.
oceń:
     

trwa wysyłanie opinii...

OSTATNIO PRZEGLĄDANE

DOSTAWAod 6 zł
WYSYŁKAW CIĄGU 24h
WYSYŁKIZAGRANICZNEzawsze 59 zł
4.000PRODUKTÓW