poprawiamy jakość życia Zgodnie z prawem
Polska sprawdź legalność naszej apteki w rejestrze aptek
wartość koszyka: 0 pln ; dostawa od 5 pln, do darmowej brakuje 300 pln
FINALIZUJ ZAMÓWIENIE
  cena ilość wartość rabat usuń
dostawa od 5 pln, do darmowej brakuje 300 pln
suma: 0 pln
LEKI I SUPLEMENTYKOSMETYKI
zestawy promocje promocje sezonowe wyprzedaż specjalne okazje

PHARMATON MATRUELLE 30 kapsułek

uzupełnia składniki odżywcze potrzebne w okresie ciąży i karmienia piersią

39,99 pln
do koszyka + -
39,99 pln
dostępność: dostępny, wysyłka w ciągu 24h
dostawa: od 5 pln, darmowa dostawa od 300 pln, zagraniczna za 49 pln
KOSZT DOSTAWY - PŁATNOŚĆ - ZWROT
producent:
typ produktu:
suplement diety
forma produktu:
kapsułki
dla kogo:
kobieta
Opis:
Pharmaton Matruelle to suplement diety, który uzupełnia składniki odżywcze potrzebne w okresie ciąży i karmienia piersią.

Działanie i zastosowanie:
Preparat Pharmaton® Matruelle® jest przeznaczony dla kobiet ciężarnych, planujących ciążę i będących po porodzie. Odpowiednio zbilansowana formuła zapewnia, że matka i dziecko otrzymują właściwe mikroskładniki
w odpowiednich stężeniach i we właściwym czasie, zaspokajając swoje zmieniające się potrzeby. Przyjmowany codziennie Pharmaton® Matruelle® zapewnia więcej niż tylko odpowiednie dawki kwasu foliowego i żelaza potrzebne kobietom ciężarnym. Dzięki naukowo opracowanej formule preparat dostarcza również  wszystkie niezbędne witaminy, substancie mineralne, a także kwasy tłuszczowe omega-3, potrzebne
w czasie ciąży i po porodzie. W ten sposób Pharmaton® Matruelle® zapewnia właściwą podaż mikroskładników odżywczych. Pharmaton ®Matruelle® to wyjątkowa kompozycja multiwitamin dla kobiet planujących ciążę, ciężarnych i karmiących, która zawiera wszystkie niezbędne mikroskładniki odżywcze dla matki i dziecka.

Skład:
Witaminy:
  • Beta-karoten:
    Właściwości: to silny przeciwutleniacz, który w organizmie przetwarzany jest na witaminę A.
    Źródła: morele, brokuły, marchew i wszystkie kolorowe owoce
    i warzywa.
  • Witamina B1 (tiamina)
    Właściwości: pomaga komórkom organizmu przekształcać węglowodany w energię, jest też ważna dla prawidłowego funkcjonowania serca, mięśni i układu nerwowego.
    Źródła: ziemniaki, płatki zbożowe, produkty pełnoziarniste, chude mięso, wątroba, ryby, suszone fasola i groszek.
  • Witamina B2 (ryboflawina)
    Właściwości: odgrywa ważną rolę w rozkładzie węglowodanów, tłuszczów i białek, jest konieczna do prawidłowego uwalniania energii
    z pożywienia. Jest niezbędna dla wzrostu i pomaga utrzymać zdrowie skóry, błon śluzowych i rogówki oka oraz funkcjonowanie nerwów.
    Źródła: mięso, jaja, orzechy, zielone warzywa liściaste, produkty mleczne.
  • Witamina B3 (niacyna, nikotynamid, witamina PP)
    Właściwości: pomaga wytwarzać ze spożywanego pokarmu energię niezbędną dla wszystkich komórek organizmu Ponadto wspomaga układ nerwowy i podnosi sprawność umysłową. Jest potrzebna do prawidłowego funkcjonowania układu krwionośnego, pomaga też utrzymać zdrowie skóry i błon śluzowych.
    Źródła: produkty mleczne, drób, ryby, chude mięso, orzechy, jaja.
  • Witamina B6 (pirydoksyna)
    Właściwości: odgrywa ważną rolę w budowie czerwonych krwinek, mięśni i skóry, jest potrzebna do właściwego rozwoju i funkcjonowania mózgu oraz do prawidłowego wzrostu.
    Źródła: mięso, wątroba, ryby, ziemniaki, produkty mleczne, produkty razowe, banany, drożdże.
  • Witamina B9 (kwas foliowy)
    Właściwości: jest konieczna do prawidłowego rozwoju i funkcjonowania mózgu. Wspomaga produkcję DNA, czyli materiału genetycznego organizmu, i jest szczególnie ważna w okresach wzrostu. Kwas foliowy jest niezbędny dla prawidłowego rozwoju dziecka w łonie matki.
    Źródła: fasola i zielone warzywa, takie jak szpinak i kapusta, owoce cytrusowe i soki, otręby pszenne i inne pełne ziarna, ciemnozielone warzywa liściaste, drób, wieprzowina, skorupiaki, wątroba.
  • Witamina B12 (cyjanokobalamina)
    Właściwości: ważna dla utrzymania zdrowego układu odpornościowego, sprawności umysłu i równowagi nastroju.
    Źródła: jaja, mięso, drób, skorupiaki, mleko i produkty mleczne.
  • Witamina C (kwas askorbinowy)
    Właściwości: wspomaga układ odpornościowy i jest konieczna do rozwoju i naprawy tkanek we wszystkich częściach organizmu. Jest niezbędna do produkcji kolagenu, ważnego białka tworzącego skórę, tkankę łączną, chrząstkę, ścięgna, więzadła, kości, zęby i naczynia krwionośne. Witamina C wspomaga także wchłanianie żelaza
    z pożywienia i ma silne właściwości przeciwutleniające, chroniące komórki organizmu.
    Źródła: owoce cytrusowe, czarne porzeczki, pietruszka, papryka.
  • Witamina D
    Właściwości: choć organizm przetwarza witaminę D z pożywienia lub jest w stanie wytworzyć ją sam, po wystawieniu skóry na działanie promieni ultrafioletowych słońca może także . Witamina D jest niezbędna do budowy i utrzymania zdrowych kości i zębów, ponieważ pomaga utrzymać w organizmie odpowiedniego poziomu wapnia
    i fosforu.
    Źródła: ser, masło, margaryna, śmietana, ryby, wzbogacone mleko
    i płatki zbożowe.
  • Witamina E
    Właściwości: jest niezbędna do właściwego wzrostu i rozwoju mięśni oraz prawidłowego funkcjonowania układów krwionośnego, nerwowego, pokarmowego i odpornościowego. Podobnie jak witamina C jest przeciwutleniaczem. Oznacza to, że chroni komórki przed uszkodzeniami powodowanymi przez wolne rodniki.
    Źródła: oleje roślinne, orzechy, produkty pełnoziarniste, zielone warzywa.
  • Witamina H (biotyna)
    Właściwości: jest niezbędna do metabolizmu węglowodanów, tłuszczów i aminokwasów (będących budulcami białek). Wspomaga zdrowy wzrost kości, często zaleca się ją także w celu wzmocnienia włosów, paznokci
    i zachowania zdrowej skóry.
    Źródła: żółtko jaja, wątroba, banany, mleko, soja, jęczmień.
​Minerały i pierwiastki śladowe:
Organizm człowieka nie potrzebuje dużych ilości minerałów i pierwiastków śladowych. Są one jednak dla niego niezwykle istotne, dlatego ich odpowiednia suplementacja może być konieczna w celu zapobieżenia 
niedoborom.
  • Magnez
    Właściwości: obecny niemal we wszystkich komórkach ludzkiego organizmu, jest konieczny do budowy zdrowych kości i zębów, a także do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego i pracy mięśni,
    w tym mięśnia sercowego.
    Źródła: orzechy, ziarna zbóż, mięso, banany, warzywa zielone i liściaste.
  • Chrom
    Właściwości: reguluje wykorzystanie glukozy zawartej we krwi, pomaga też utrzymać we krwi odpowiedni poziom cukrów.
    Źródła: mięso, ryby, produkty mleczne, ziemniaki, płatki zbożowe, owoce, jaja.
  • Żelazo
    Właściwości: czerwone krwinki potrzebują żelaza do transportu tlenu
    w organizmie. Jest ono także ważne dla prawidłowego funkcjonowania układów nerwowego i odpornościowego.
    Źródła: mięso, jaja, orzechy, płatki zbożowe, nasiona.
  • Miedź
    Właściwości: jest to minerał znajdujący się w małych ilościach we wszystkich tkankach organizmu, który – jako składnik enzymów – bierze udział w wielu procesach przemiany materii.
    Źródła: mięso zwierząt (szczególnie wątroba), ostrygi, ryby, produkty pełnoziarniste, orzechy, rośliny strączkowe.
  • Cynk
    Właściwości: odgrywa ważną rolę w układzie odpornościowym, wspiera siły obronnościowe organizmu. Jest konieczny do zachowania zdrowej skóry oraz do budowy i utrzymania mocnych kości.
    Źródła: ostrygi, wątroba, mięso, ryby, nasiona, płatki pełnoziarniste.
  • Jod
    Właściwości: wspiera rozój umysłowy dziecka oraz tworzenie się układu nerwowego, jest także konieczny do prawidłowego wzrostu i działania tarczycy oraz do produkcji jej hormonów.
    Źródła: sól jodowana, mleko, jaja, zielone warzywa, owoce morza.
  • Molibden
    Właściwości: wspomaga optymalny metabolizm aminokwasów (będących budulcami białek) i prawidłowe działanie komórek.
    Źródła: fasola, jaja, warzywa, płatki zbożowe.
  • Selen
    Właściwości: ponieważ posiada silne właściwości przeciwutleniające, jest niezbędny do ochrony komórek. Wspomaga także funkcjonowanie układu odpornościowego.
    Źródła: orzechy, rośliny strączkowe, ryby, płatki zbożowe.
  • Kwasy tłuszczowe omega-3 (w tym DHA, kwas dokozaheksaenowy)
    Właściwości: kwasy tłuszczowe omega-3, zwłaszcza DHA, są głównymi budulcami mózgu, odgrywającymi ważną rolę w jego funkcjonowaniu. Kwasy tłuszczowe omega-3 są także istotne dla układu sercowo-naczyniowego, ponieważ wspomagają regulację poziomu tłuszczów we krwi i pomaga dbać o zdrowia serca.
    Źródła: tłuste ryby, owoce morza, orzechy.
Sposób użycia i dawkowanie:
Matkom oraz przyszłym matkom zalecamy przyjmowanie preparatu Pharmaton® Matruelle® raz dziennie wraz ze zróżnicowanymi, dobrze zbilansowanymi odżywczo posiłkami. Kapsułki preparatu najlepiej przyjmować z posiłkiem i napojem w porze śniadaniowej, na dobry początek dnia.

Zawartość opakowania:
1 opakowanie zawiera 30 kapsułek.

Przechowywanie:
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci, w temperaturze pokojowej, chroniąc od światła i wilgoci.
ocena kupujących: 4.97
oceń produkt:
     

trwa wysyłanie opinii...

OSTATNIO PRZEGLĄDANE

DOSTAWAod 5 zł
WYSYŁKAW CIĄGU 24h
WYSYŁKIZAGRANICZNEza 49 zł
PONAD3.000PRODUKTÓW